Ozzy Osbourne се нуждае от нова операция

13 септември 2023
Ozzy Osbourne
Снимка от Facebook

Здравословните проблеми на Ozzy Osbourne продължават. След като се оттегли от участие на предстоящия рок фестивал "Power Trip" поради продължаващото си възстановяване от падане през 2019 г., Osbourne разкри, че се нуждае от допълнителна операция.

В нов епизод на "The Osbournes Podcast", който дебютира тази седмица, Ozzy потвърди, че ще претърпи четвъртата си сериозна операция, свързана с травмите, получени при падането му.

„Скоро отивам за епидурална упойка, защото това, което откриха, е, че шията е оправена“, обясни той, като отбеляза, че проблемът е в гърба му. „Под врата има два прешлена, където моторът ме удари и се разпадна, нищо не е останало от тях“.

Той добави:

„Всичко, което знам, е, че точно сега изпитвам много болка. Изпитвам голям дискомфорт“.

По време на подкаста дъщеря му Kelly го попита дали е потърсил второ мнение. Sharon Osbourne се включи:

„[Докторът] каза: „Вижте, не знаем дали ще проработи или не. Ще поискаме второ и трето мнение“. И това прави сега".

Наскоро Sharon каза пред сп. Rolling Stone, че съпругът ѝ е доста по-добре, но не достатъчно, за да се завърне към активната си концертна кариера. През юли той взе трудното решение да се оттегли от участие във фестивала "Power Trip", където щеше да бъде хедлайнер заедно с други легенди като Metallica, AC/DC и Guns N’ Roses.

“За съжаление, моето тяло ми казва, че не съм готов, в същото време съм прекалено горд, за да позволя първото ми шоу от близо пет години да не бъде на необходимото високо ниво", написа той в съобщение до феновете. 

Sharon каза също, че още чакат зелена светлина от лекарите, за да се преместят обратно във Великобритания, където ще имат повече лично пространство и спокойствие, а Ozzy ще може да ходи на риболов.

През 2018 г. Osbourne беше по средата на турнето "No More Tours 2", последното му световно турне, когато стафилококова инфекция го принуди да прекъсне обиколката. Малко след началото на 2019 г., когато планираше да се върне на път, той падна посред нощ и влоши старо нараняване на гръбначния стълб, което получи през 2003 г. при почти фатален инцидент с АТВ. Лекарите поставиха две метални пластини във врата му, но те в крайна сметка му причиниха повече болка и той претърпя още операции миналата година.

Osbourne успя да направи две изпълнения на живо, едното в Бирмингам, Великобритания, а другото в Лос Анджелис, миналата година, но всяко продължи само една или две песни и той имаше стойка, на която можеше да се облегне, в случай че му потрябва.

Новини