Почина съпругата на Charlie Watts

Shirley Watts беше на 84 години

19 декември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Съпругата на покойния барабанист на Rolling Stones, Shirley Watts, е починала на 84 години след кратко боледуване, съобщиха от семейството ѝ. Тя беше омъжена за музиканта от 1964 г. до смъртта му миналата година. 

В изявлението се казва, че Shirley си е отишла спокойно в петък, 16-и декември, в Девън, заобиколена от близките си. “Сега тя се събра във вечността със своя обичан Charlie”, пише още в съобщението. 

Двойката се превърна в символ на брачната стабилност в света на свободните нрави на рок музиката, въпреки че Charlie свиреше с една от най-неприличните банди в историята. Неговото дискретно излъчване винаги е било в противоречие с този образ, още повече с любовта му към домашния уют, който за Charlie винаги е бил свързан с Shirley. Двамата се срещат през 1961 г., докато следват в Кралския колеж по изкуствата, и се женят тайно три години по-късно.  

За поп звездите в началото на 60-те години на миналия век бракът е бил като смъртна присъда за кариерата им в музиката, затова и първоначално Watts крие за размяната на брачни обети дори от колегите си в групата. По-късно, когато разбират, те му били много ядосани. 

Watts обаче от самото начало не бил от типа, по който жените си падали, затова и в крайна сметка бракът му не бил пречка. Двамата все пак се изправят и пред проблеми, когато Charlie се пристрастява към наркотиците сравнително късно в кариерата си, през 80-те години. В биографията “Charlie’s Good Tonight” Watts казва пред автора Paul Sexton: “Сега, за мой късмет и благодарение на съпругата ми, вече не употребявам нищо”. 

Shirley учи скулптура в колежа, където се срещат с Charlie, докато той следва графичен дизайн и работи като джаз музикант. Единственото им дете, Seraphina, се ражда през 1968 г. и семейството се мести в британския град Девън, където Shirley създава известна ферма за породисти коне. 

“Тя е невероятна жена”, казва Charlie в книгата, “Единственото, за което съжалявам в този живот е, че не прекарвах достатъчно време у дома. Но когато се прибера от турне, тя винаги ми казва, че съм ужасен и да се махам”.

Дългогодишният семеен приятел Tony King казва в биографията: “Shirley винаги го държеше изкъсо. Никога не му позволяваше да се мисли за голямата работа, когато тя е наоколо. Много бързо го приземяваше и изобщо не ѝ мигваше окото”. “Спомням си, че ми написа едно брилянтно писмо в ранните години, когато бяха на турне в САЩ”, разказва той за прочутото им американско турне през 1969 г. “Каза ми: “Charlie си дойде през уикенда, самодоволен, защото бил член на Rolling Stones. Затова го накарах да почисти фурната”.

 

 

 

Новини