Пожар спря снимките на "Мисията невъзможна 7"

Грешна преценка при изпълнението на сложна каскада довела до експлозия

13 август 2020
social
Снимка от facebook

Пожар спря снимките на "Мисията невъзможна 7". Огънят възникнал след експлозия на мотор.

За снимачна площадка била използвана изоставена кариера в Оксфордшир, но нещата "ужасно се объркали" и превозното средство на един от каскадьорите се подпалило след скок от рампа, докато в същото време звездата на филма Tom Cruise се приземявал с парашут в близкото поле.

Източник на Тhe Sun разказва: "Беше голямо предизвикателство да нагласим сцената и струваше цяло състояние, да не споменавам за седмиците, в които строихме декорите. Но когато дойде големият ден, нещо ужасно се обърка. Идеята беше каскадьорът да се "приземи" на голeми възглавници, пълни с картон, а моторът да се разбие безопасно на земята на няколко метра от него. За съжаление обаче, нещата не бяха преценени добре. Горещината и триенето от гумите предизвика искра и картоненият пълнеж се запали. Димът беше толкова гъст, че се наложи да се затвори близката самолетна писта на Кралските военновъздушни сили. За щастние, никой не пострада при тази пълна катастрофа. Tom e бесен. Никой не иска повече забавяне в работата".

На мястото са били изпратени няколко пожарни екипа и линейки.

Каскадата е била планирана 6 седмици и заради инцидента снимачната площадка е затворена, докато се разследват причините.

Коронавирусът спря снимките на "Мисията невъзможна 7"

Пожарът отново отложи снимките на филма, които вече бяха спрени веднъж заради пандемията. Забавянето на работата наложи премиерата да бъде преместена през ноември 2021 г.

Продукцията беше една от първите, засегнати от коронавируса, след като италианските власти затвориха снимачната му площадка във Венеция, а екипът се премести във Великобритания. По-късно там снимките продължиха, но при специален режим, при който актьорите и другите служители буквално живееха близо до мястото, за да се намали риска някой от тях да се зарази с коронавирус и да разпространи заразара сред останалите.

Новини