Продават изхвърлени в кошче за боклук сценарии на "Приятели"

11 януари 2024
Jennifer Aniston
Снимка от БГНЕС

Оригинални сценарии на два епизода на "Приятели", снимани във Великобритания, бяха спасени от кошче за боклук и сега се продават на търг.

Черновите на финала на четвърти сезон били намерени през 1998 г. от член на персонала на "Fountain Studios", Уембли, където бяха заснети двата епизода.

От аукционната къща казват, че намерените сценарии трябвало да бъдат унищожени след края на снимките, за бъде запазен в тайна финалът на сезона, но явно просто са били изхвърлени. 

Очаква се сценариите да се продадат между 600 и 800 паунда.

Става дума за епизода в две части, в който Рос отива в Обединеното кралство, за да се ожени за британка, но Рейчъл в крайна сметка проваля сватбата. 

"Fountain Studios", където са снимани епизодите, беше затворено през 2016 г. Анонимният продавач работил там до 1999 г. Той прибрал сценариите на дъното на чекмедже в бюрото си и ги намерил, когато отишъл да прибере вещите си. Сложил всичко в кашон и така сценариите се озовали на дъното на нощното му шкафче, след което забравил за тях. Намерил ги отново докато разчиствал. 

Търгът ще се проведе утре, 12-ти януари, като ще бъдат предложени също брандирана дреха с качулка и DVD колекция със сезоните на "Приятели". 

Не е сигурно на кого точно са принадлежали тези сценарии, но се предполага, че са били на дизайнера на декорите John Lanzer. 

Новини