Първи трейлър на “Moonage Daydream”

Премиерата предстои тази вечер на фестивала в Кан

23 май 2022
social
Снимка от twitter

Излезе първи трейлър на “Moonage Daydream”, документалният филм за David Bowie, за който са използвани негови лични архиви и невиждани досега записи от негови изпълнения. 

Режисьор на лентата е Brett Morgen. Тя ще заведе зрителите на пътешествие през “възвишени, калейдоскопски кадри, лични архивни видеозаписи и непоказвани досега изпълнения”, а за пътеводител служат музиката на Bowie и неговите думи. 

В тийзъра музикалната легенда говори зад камера за това колко е важен животът: “Важно е какво правиш в живота си, а не колко дълъг е той”.

“Moonage Daydream” е първият документален филм, създаден с подкрепата на наследниците на David Bowie, които са предоставили безпрецедентен достъп на Morgen до неговата колекция.  

Режисьорът е получил огромно количество материали, като рисунки, записи, дневници и филми, още през 2017 г. Необходими са били 4 години, за да оформи филма от тях и още 18 месеца, за да изработи звуковото оформление, анимациите и цветовата гама.  

В екипа по озвучаването участва дългогодишният професионален партньор, приятели и музикален продуцент на Bowie, Tony Visconti, както и носителят на “Оскар” Paul Massey, работил по филма “Бохемска рапсодия”. 

Премиерата на “Moonage Daydream” е тази вечер на кинофестивала в Кан. Прожекции за широката публика се очакват през септември. 

Съвсем скоро предстои и преиздаването на албума на Bowie “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars”. Колекцията от 1972 г. навършва 50 години през юни и по този повод на 17-и юни на пазара ще бъде пуснато специално издание.

 

Новини