Първи трейлър на “Уаканда завинаги”

Кой ще наследи емблематичната роля на покойния Chadwick Boseman?

24 юли 2022
social
Снимка от facebook

На  Comic-Con в Сан Диего Marvel Studios представиха трейлър на “Уаканда завинаги”. Това е дългоочакваното продължение на “Черната пантера” от 2018 г., в което покойният Chadwick Boseman изигра T'Challa - кралят-герой на измислената африканска страна Уаканда с изключително напреднали технологии. 

Видеото започва с женски глас, който пее “No Woman, No Cry”, но на сцената имаше сълзи в очите на колегите на Boseman, докато те говореха за това какво е означавало за тях да почетат паметта на актьора с новия проект. 

Режисьорът Ryan Coogler си спомни колко развълнуван е бил Boseman при представянето на “Черната пантера” на Comic-Con преди 5 години.

В ролите си от първия филм се завръщат Letitia Wright, Lupita Nyong'o и Angela Bassett. 

Преди излизането на сцената на актьорите от новата продукция, група музиканти и танцьори направиха вълнуващо изпълнение, което изправи публиката на крака.

“Уаканда завинаги” представя Tenoch Huerta в ролята на анти-героя Namor McKenzie, който владее подводното кралство Атлантида, а трейлърът загатва за конфликт между Уаканда и неговите хора.

Друго ново лице в актьорския състав е Dominique Thorne в ролята на Riri Williams / Ironheart - тийнейджърка-изобретател, която се превръща в супергерой и ще има своя поредица по Disney+ следващата година.

“Черната пантера” спечели над 1 милиард долара в боксофиса и влезе в историята като първата продукция за супергерои, номинирана за “Оскар” за най-добър филм. 

Marvel по-рано заявиха, че няма да използват друг актьор за ролята на T'Challa. Това решение раздели донякъде феновете - едни го одобряват, защото смятат, че този образ завинаги трябва да остане на Boseman, който почина през 2020 г. от рак на дебелото черво, а други са на мнение, че образът трябва да бъде поверен на друг. Сред последните е и братът на Boseman.

Появиха се слухове, че костюмът на Черната пантера ще бъде наследен от сестрата на T'Challa, Shuri (Letitia Wright), но дали това е така засега остава строга тайна. На финала на трейлъра обаче има кадър на Черната пантера в гръб, което означава, че все пак ще видим героя на Уаканда.

Вселената на Marvel е пълна с множество герои, чиито истории често се преплитат, затова от студиото са групирали проектите си във “фази”.

В момента сме във Фаза 4 от поредицата филми и сериали. Kevin Feige потвърди, че “Уаканда завинаги” ще сложи край на този период на 11-и ноември, когато филмът ще излезе по кината. 

Следващата фаза започва на 17-и февруари с “Ант-мен и Осата: Quantumania” с Paul Rudd. На 5-и май предстои третия филм “Пазители на галактиката” с режисьор James Gunn. После очакваме и филма “The Marvels”, в който Капитан Марвел ще се обедини с Мис Марвел, пакистанската тийнейджърка от сериала, който приключи малко преди Comic-Con, и Спектрум или Моника Рамбо, с която се запознахме в поредицата “УандаВижън”. Фаза 5 ще завърши през юли 2024 г. с “Thunderbolts”. 

Feige разкри и плановете за Фаза 6, които включват “Фантастичната четворка” на 8 ноември 2024 г., но засега информация за актьорския състав няма. Този кинопериод на студиото ще завърши към края на 2025 г. с два филма от поредицата “Отмъстителите” - “The Kang Dynasty” и “Secret Wars”.

Първо обаче този август очакваме сериала “She-Hulk: Attorney at Law”, посветен на братовчедката на Хълк / Брус Банър. 

Един от любимите герои на феновете - Ник Фюри (Samuel L. Jackson)  - също ще се завърне със собствен сериал. “Secret Invasion” се очаква през пролетта на следващата година по Disney+. Звездният актьорски състав включва Don Cheadle, Olivia Coleman, Emilia Clarke и Regé-Jean Page.

 

Новини