Raye спечели първата си награда БРИТ

28 Февруари 2024
Raye
Снимка от БГНЕС

Raye спечели първата си награда БРИТ.

Преди церемонията тази събота в лондонската The O2 арена, 26-годишната звезда беше обявена за носител на наградата „автор на годината“, следвайки стъпките на Ed Sheeran и Kid Harpoon.

Това признание идва на фона на рекордните седем номинации, които Raye получи. Изпълнителката е кандидат за Песен на годината за хитовете „Prada“ и „Escapism“. Освен това тя е номинирана и за RnB изпълнителката, най-добър нов изпълнител, хип-хоп/грайм/рап изпълнител, изпълнител на годината и албум на годината за нейния запис „My 21st Century Blues“.

Raye коментира наградата си така:

„За мен е голяма чест и съм поразена, честно казано, че получих тази престижна награда за автор на песни, това е първата ми награда БРИТ и ще ценя много този трофей. Много съм благодарна, че да бъда призната за авторка на песни, тъй като това е занаят, към който съм толкова пристрастена и съм такава, откакто започнах кариерата си като музикант, и съм много благодарна на тези, които гласуваха за мен да получа тази награда“.

Damian Christian, председател на комитета на наградите БРИТ тази година, добави: 

„След като получи рекордните седем номинации, радвам се, че Raye беше обявена и за автор на песни на годината. Raye е уважавана като авторка на песни от много години, така че е страхотно да я видим да получава признанието, което заслужава, на най-голямата сцена. Бих искал да я поздравя за тази победа и да ѝ пожелая всичко най-добро за събота вечер".

Певицата ще бъде и сред звездите, които имат изпълнения пред публиката в залата. Освен нея ще пеят Kylie Minogue (тазгодишната носителка на наградата "Глобална икона"), Dua Lipa, Chase and Status и Becky Hill, Calvin Harris и Ellie Goulding, Jungle, Rema и Tate McRae.

Сред номинираните са Arlo Parks, Blur, Calvin Harris, Central Cee, Dave, Dua Lipa, Fred again.., Jessie Ware, Little Simz, Miley Cyrus, Olivia Rodrigo, Rolling Stones, SZA и Taylor Swift.

Magic - Музиката, която обичаш 

Новини