Scorsese, DiCaprio и De Niro в зловещ уестърн за алчност и убийства

19 май 2023
Leonardo DiCaprio
Снимка от YouTube screenshot

Martin Scorsese се събира със своите любими актьори Leonardo DiCaprio и Robert De Niro в първия трейлър на "Убийците на цветната луна". 

Филмът е епичен уестърн, базиран на книгата по действителен случай на журналиста David Grann “Убийците на цветната луна: Убийствата в племето Осейдж и зараждането на ФБР". 

Драмата разказва за серия убийства на хора от индианско племе в щата Оклахома през 20-те години на миналия век, когато в земите им е открит петрол. Новосформираното Федерално бюро за разследване (ФБР) започва работа, за да разкрие извършителя. 

За DiCaprio и De Niro това е първи общ проект от 1993 г., когато участваха в драмата на Michael Caton-Jones "Животът на момчето". Двамата изпълниха ролите и на измислени свои версии в късометражния филм на Scorsese "Прослушването". De Niro получи номинации за "Оскар" за най-добър актьор за ролите си във филмите на Scorsese "Шофьор на такси", "Нос Страх" и "Разяреният бик", като спечели статуетката за последното заглавие. DiCaprio беше номиниран за "Оскар" за участието си в "Авиаторът" и "Вълкът от Уолстрийт", също на големия режисьор. "Убийците на цветната луна" е първият пълнометражен филм, по който тримата работят заедно. 

DiCaprio е в ролята на Ърнест Бъркхарт, племенник на влиятелен местен собственик на ранчо (De Niro), който се заплита в историята с убийствата сред племето Осейдж. Той е женен за индианка, в чиято роля е актрисата Lily Gladstone. Jesse Plemons е Том Уайт, агент на ФБР, който разследва убийствата. Първоначалната идея била DiCaprio да влезе в ролята на агента, но актьорът променил сценария, защото предпочел да изиграе героя със съмнителен морал Ърнест. 

В трейлърa персонажът на DiCaprio казва със зловещ глас: 

"Има много, толкова много гладни вълци. Можете ли да намерите вълците на тази снимка?". 

С напредването на видеото напрежението расте, а DiCaprio, De Niro и Gladstone се появяват в бързо сменящи се сцени на хаос и насилие. 

"Алчността е животно, гладно за кръв" се изписва сред кадрите преди на финала на трейлъра DiCaprio отново да попита "Можете ли да намерите вълците на тази снимка?".

В лентата участва и Brendan Fraser, който през март спечели "Оскар" за ролята си в "Китът".  

"Убийците на цветната луна" ще излезе през октомври. 

Новини