Stormzy и Raye заложиха на ретро R&B в "The Weekend"

21 юли 2023
Stormzy Raye
Снимка от Animato Music / UMG

Британската хип-хоп звезда Stormzy отново обедини талант с певицата Raye за новия сингъл - "The Weekend". 

Изпълнителите от Лондон направиха парче в ретро R&B стил, описващо изпитанията и трудностите при намирането на идеалния партньор в любовта. 

"The Weekend " е създадена от британския продуцент London и е придружена от официално видео от уважавания филмов режисьор Omar Jones. Заснет на няколко локации в Обединеното кралство, в клипът Stormzy и Raye играят ролята на двойка, която изразява уникалните начини, по които се възхищават един на друг.

Това е второто сътрудничество между Stormzy и Raye след песента "Ambition" от 2016 г., която е включена в EP-то на Raye - "Second".

"Има разлика между това да се занимаваш с музика на 22 години и когато си на път да навършиш 30", каза наскоро Stormzy в интервю за корицата на летния брой на списание Dazed. "Това е онзи вид спокойствие, стабилност и тишина, които можеш да получиш само от зрелостта".

Stormzy издаде проекта си "This Is What I Mean" в края на 2022г. и впоследствие колекцията стана третият му номер 1 албум в британските класации, с два хита в топ 10 - "Hide & Seek" и "Firebabe". С милиарди стрийма и множество награди зад гърба си, британското национално съкровище представи 3 нови сингъла само за месец. "The Weekend" следва премиерата на любимия трак на феновете "Toxic Trait", в който Stormzy си партнира с рапъра и продуцент Fredo, и парчето "Longevity Flow". 

За Raye новият сингъл следва издаването на дебютния ѝ албум "My 21st Century Blues" по-рано тази година и хита ѝ "Escapism" с рапърката 070 Shake.  

 

Новини