18-годишен стана част от Pearl Jam

Групата е без барабанист след като Matt Cameron даде положителен тест за ковид

16 май 2022
social
Снимка от facebook

18-годишен младеж свири с Pearl Jam на концерта им в Оукланд, Калифорния, този уикенд. 

Барабанистът на групата от Сиатъл, Matt Cameron, отпадна от участията им заради положителен тест на коронавирус, и така се появи идеята на бандата да привлича различни хора за позицията зад барабаните. 

Освен 18-годишният фен, в няколко парчета с Pearl Jam свири и бившият китарист на Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer. 

В събота Kai Neukermans излезе на сцената за песента от 2013 г. “Mind Your Manners''. Той разказа пред медии, че след като разбрал за карантината на Cameron писал на дъщерята на фронтмена Eddie Vedder, Olivia, с която се бил срещал преди. Трябвало да изпрати видео, в което да свири на барабаните парче на Pearl Jam, а за да го заснеме, младежът не отишъл на училище. В крайна сметка обаче си струвало, защото се оказал на сцената със звездите. 

Преди седмица Pearl Jam почетоха покойния барабанист на Foo Fighters, Taylor Hawkins, по време на концерта си в Лос Анджелис с песента от 2005 г. “Cold Day In The Sun”. Музикантът участва в оригиналната версия с вокали, а за изпълнението сега той беше заместен от Cameron.

Cameron и Hawkins работиха заедно в групата Nighttime Boogie Association и имат две песни заедно – “Long In The Tooth” и “The Path We’re On” от 2020 г. 



Новини