Billie Eilish с награда от Обществото на композиторите и авторите на песни

14 Февруари 2024
Billie Eilish
Снимка от БГНЕС

Billie Eilish и нейният брат и музикален партньор Finneas грабнаха наградата за най-добра оригинална песен за комедия, връчвана от Обществото на композиторите и авторите на песни. Сред другите победители на церемонията са Olivia Rodrigo, Ludwig Göransson, Nicholas Britell и John Powell.

Eilish и Finneas спечелиха наградата за техния хит от филма "Барби", “What Was I Made For”. Това се случи по-малко две седмици, след като тандемът получи "Грами" за същата песен, която е номинирана и за "Оскар". Баладата се пребори за трофея с друг хит от "Барби", "I’m Just Ken", както и с “The Fire Inside” от "Flamin’ Hot", “All About Me” от "The L Word: Generation Q" и “Peaches” от "Супер Марио Bros.: Филмът". 

Rodrigo и музикалният продуцент Dan Nigro прибраха статуетката за оригинална песен към драма или документален филм за “Can’t Catch Me Now” от "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии". Двамата надделяха над песни от "American Symphony", "Rustin", "Carmen" и "Jacob The Baker".

Композиторът на филма "Опенхаймер" Ludwig Göransson взе наградата за оригинална музика към филм, след като преди това той спечели "Златен глобус" и "Грами". Шведският музикант е почти сигурен победител в категорията и за наградата "Оскар" следващия месец. 

Nicholas Britell спечели в категорията за оригинална музика за сериал за работата си по "Наследници". 

Наградите почитат музика и песни, създадени за визуални медии и бяха връчени на церемония в Лос Анджелис. 

Обществото на композиторите и авторите на песни присъди специалната награда "Spirit of Collaboration" на Robbie Robertson и Martin Scorsesе, която е признание за изключително плодотворното партньорство между композитор и режисьор. Robertson, който почина миналата година, работи със Scorsese по редица филми, включително "Разяреният бик", "Злокобен остров", "Вълкът от Уолстрийт", "Мълчание" и "Ирландецът".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини