Бурни овации за “Елвис” на фестивала в Кан

Зрителите са във възторг от филма

26 май 2022
social
Снимка от БГНЕС

Зрителите на световната премиера на “Elvis” на кинофестивала в Кан бяха очаровани от филма и от актьорската игра на Austin Butler. Екипът на продукцията, начело с режисьора Baz Luhrmann, беше аплодиран на крака от публиката в продължение на 12 минути, според Variety, най-продължителните овации на събитието тази година.

Бившата съпруга на Краля на рокендрола Priscilla Presley също присъства на прожекцията, за да изрази за пореден път възхищението си от продукцията. “Elvis” беше сред най-големите заглавия в Кан тази година и за премиерата по червения килим минаха звезди като Sharon Stone, Shakira, Kylie Minogue, Måneskin, както и половинката на Austin Butler, моделът Kaia Gerber, дъщеря на супермодела от 90-те Cindy Crawford. 

След като гледаха филма зрителите бяха изненадани с концерт, на който DJ Diplo представи оригинална песен от саундтрака на филма, с участието на Swae Lee и Butler. Италианската рок банда и победители от Евровизия 2021 Måneskin също изпълниха парчето си от саундтрака. Имаше и впечатляващо шоу с дронове, които оформиха със светлини фигура на Elvis в небето и изписаха неговото име и мото TCB (Taking Care of Business). 

“Elvis” е първият голям филм на Luhrmann след “Великият Гетсби” през 2013 г., чиято световна премиера също беше в Кан. 

Освен Butler във филма участват Tom Hanks като мениджъра на Elvis полковник Tom Parker, Olivia DeJonge като Priscilla; номинираният за “Оскар” за “Силата на кучето” Kodi Smit-McPhee като кънтри легендата Jimmie Rodgers и Kelvin Harrison Jr. като B.B. King.

Премиерата на “Elvis” в кината е на 24-и юни.  

Новини