Céline Dion се надява на "чудо" и гледа позитивно към бъдещето

23 април 2024
Celine Dion
Снимка от YouTube screenshot

Поп легендата Céline Dion се надява, че ще се намери "чудо" за здравословното ѝ състояние, но засега се учи да живее с диагнозата си - Синдром на скования човек.

Канадската суперзвезда е на корицата на майския брой на френското издание на сп. Vogue и е дала откровено интервю, в което говори за неврологичното си заболяване, причиняващо прогресираща мускулна скованост и болезнени спазми в тялото и крайниците. След като през декември 2022 г. ѝ беше поставена диагнозата, Dion прекрати концертната си дейност и се оттегли далеч от светлината на прожекторите, до изненадващата ѝ поява на сцената на наградите "Грами" през февруари тази година, където беше посрещната с бурни овации.

“Не съм победила болестта, тя все още е в мен и винаги ще бъде. Надявам се да открием чудо, начин да я излекуваме чрез научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с нея. Така че това съм аз, сега със Синдром на скования човек", казва тя пред списанието. “Пет дни в седмицата се подлагам на атлетична, физическа и вокална терапия. Работя върху пръстите на краката, коленете, прасците, пръстите на ръцете, върху пеенето и гласа ми... Трябва да се науча да живея с това и да спра да се съмнявам в себе си. В началото се питах: Защо аз? Как стана това? Какво съм направила? По моя вина ли е?". 

Dion казва, че е имала само две възможности за реакция: 

“Можех или да тренирам като атлет и да работя супер здраво, или да се предам и това да е краят, оставам си вкъщи, слушам песните си, стоя пред огледалото и си пея на себе си. Избрах да работя с цялото си тяло и душа, от главата до петите, с медицински екип. Искам да бъда във възможно най-добрата форма. Целта ми е да мога да видя Айфеловата кула отново!". 

Dion потвърди, че на този етап плановете за завръщане на сцената са на пауза, докато тя се опитва да установи контрол над състоянието си. Тя обаче не губи надежда и запазва позитивната си нагласа. 

"За мен е чест да бъда поканена да направя фотосесия за френския Vogue. Гордея се заради това, че на 55 години поискаха от мен да разкрия красотата си. Но какво е красотата? Красотата, това сме ти и аз, това, което се крие под повърхността, нашите мечти, красотата е в днешния ден. Днес аз съм жена, която се чувства силна и гледа позитивно към бъдещето. Ден за ден", пише певицата в публикация в Instagram, с която показва списанието. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини