Един рокдинозавър „на 2000 светлинни години от дома“... в НАСА

27 април 2024
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Mick Jagger със сигурност се е почувствал „на 2000 светлинни години от дома“ (“2000 Light Years From Home”) тази седмица, докато беше на посещение в централата на НАСА.

Фронтменът на Rolling Stones се отби в космическия център "Джонсън" в Хюстън, Тексас, преди концерта на рокдинозаврите в града в неделя, част от турнето "Hackney Diamonds". 

„Благодаря на @nasa, че бяха толкова гостоприемни към нас и беше страхотно да ме развеждат наоколо астронавтите Джош Касада, Боб Хайнс и Джесика Меир“, написа Jagger към поредица от снимки от обиколката си, които публикува в Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

На първата снимка 80-годишният музикант се усмихва, застанал гордо в наблюдателната зала с гледка към Централата за контрол на космическите мисии. Зад гърба му на централния екран се вижда специален поздрав, с който от НАСА го приветстват с "добре дошъл". На друга снимка Jagger е с очила за виртуална реалност, за да изследва Луната. Също така е сниман в симулатор на космически кораб и позира до астронавтите, които са били в ролята на екскурзоводи.

Mick Jagger, Keith Richards и Ronnie Wood ще посетят 16 града в рамките на турнето, спонсорирано от AARP - Американската асоциация на пенсионерите. След шоуто в Хюстън утре, ще има спирки в Ню Орлиънс, Лас Вегас, Сиатъл, Орландо, Атланта, Филаделфия, Кливланд, Денвър, Чикаго, Ванкувър и Лос Анджелис, а финалът ще е на 17 юли в Санта Клара, Калифорния. Всички концерти са на стадиони.

Групата представи своя 26-ти албум, "Hackney Diamonds", през октомври 2023 г. Това е техният първи запис с оригинална музика след издаването на "A Bigger Bang" през 2005 г. Албумът е и първият след смъртта на барабаниста на групата Charlie Watts, който почина на 80 години през 2021 г.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини