Хакнаха акаунта на Matthew Perry в X

27 Февруари 2024
Matthew Perry
Снимка от БГНЕС

Акаунтът на Matthew Perry в X, известен преди като Twitter, е бил хакнат, според фондацията на покойния актьор. 

Във фиксиран туит, който впоследствие беше премахнат, фондацията призовава хората да даряват средства. Оказва се обаче, че връзката води до дублиран сайт.

„Получихме доклади, че официалната X страница на Matthew е била хакната и насочва потребителите към измамен сайт, събиращ дарения чрез криптовалута“, написа фондация, носеща името на звездата от "Приятели" в в Instagram. „Молим ви, не дарявайте на този сайт и не споделяйте измамнически публикации в социалните медии. MatthewPerryFoundation.org е единственият уебсайт, свързан с Фондацията, и ние приемаме дарения само чрез този сайт“.

В съобщението от фондацията молят и да се докладват на компетентните органи сметки на самозванци.

Фондацията "Matthew Perry" е създадена, за да почете наследството на покойната звезда от „Приятели“ и да помогне на „други, борещи се с болестта на пристрастяването“.  

Perry почина на 28 октомври 2023 г., след като се удави в дома си в Лос Анджелис. Доклад от аутопсията, публикуван няколко месеца по-късно, разкри „високи нива на кетамин“ в кръвта на актьора по това време, което вероятно е е довело до изпадане в безсъзнание и впоследсвие - до удавяне. Коронарната артериална болест и ефектите от друго лекарство също бяха цитирани като допринасящи състояния.

Perry беше открит за пристрастеността си към наркотиците и алкохола, няколко пъти влиза в клиника за рехабилитация, включително когато беше член на актьорския състав на "Приятели". Той беше особено откровен за преживяното в мемоарите си "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо"

Magic - Музиката, която обичаш

Новини