Lenny Kravitz включи България в турнето за новия си албум

22 март 2024
Lenny Kravitz
Снимка от Fest Team / Live Nation

Lenny Kravitz обяви предстоящото си турне „Blue Electric Light“, в което е включена и спирка в България. Това ще е трето посещение на рок легендата у нас и този път ще разтърси морския град Бургас. Концертът ще бъде на 6 август на Морска гара и се провежда с подкрепата на Община Бургас

Билетите влизат в масова продажба на 25 март. Предварителна продажба за избрани фенове ще има ден по-рано.

"Празненство. Живот. Хуманност. Любов. Сексуалност. Чувственост. Духовност" - с тези думи описва 12-тия си албум музикантът, който преди дни получи звезда на Алеята на славата в Холивуд. 

Kravitz пише и записва албума в собственото си студио на Бахамите. В него той в пълна степен влага талантите си като автор и продуцент, и свири на повечето инструменти за записите сам, с помощта на дългогодишния си китарист Craig Ross. В крайна сметка, Lenny създава 12 песни, които капсулират наследството му на пионер, който пресича музикалните жанрове, но и същевременно стои стабилно в пулса на 21-ви век и отвъд него.

Тази седмица Lenny Kravitz представи новия сингъл от албума - “Human” - и го изпълни на живо в шоуто на Jimmy Fallon заедно със своите музиканти. Първият сингъл от колекцията беше “TK421”

"Blue Electric Light" излиза на 24 май

Magic - Музиката, която обичаш

Новини