The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
От тази нощ маските отново ще са задължителни на закрито
От тази нощ маските отново ще са задължителни на закрито
Снимка: pixabay.com
От тази нощ маските отново ще са задължителни на закрито Понеделник, 22.06.2020 г., 17:22 ч. Засилва се контролът за спазване на противоепидемични мерки

Mаските на закрити обществени места от полунощ отново ще са задължителни. Засилва се и масовият контрол по спазването на всички противоепидемични мерки. Това стана ясно на брифинг в Министерството на здравеопазването на министър Кирил Ананиев, представители на Националния оперативен щаб и директори на лечебни заведения.

До края на седмицата ще стане ясно дали ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната, която в момента е до края на месец юни.

Причината за днешните решения на отговорните институции е увеличаването на броя на носителите на коронавируса, както и неспазване на дисциплината от голяма част от българските граждани.

Без да се въвеждат нови извънредни, тежки мерки от Щаба призовават да се спазват по-стриктно действащите мерки, за да няма повече заразени и да се налага въвеждане на по-строги изисквания и забрани.

Положителната тенденция към момента е, че няма увеличение на болните, които са приети за интензивни грижи в болниците.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че започва голямо тестване на персонала в детските градини и ясли в София, което ще обхване около 1000 души. 

Коментари