Shakira се завръща по-силна от всякога с “Las Mujeres Ya No Lloran”

22 март 2024
Shakira
Снимка от Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

След 7-годишна пауза Shakira официално се завръща на музикалната сцена с новия си студиен албум “Las Mujeres Ya No Lloran”. В превод на български името на албума означава „жените вече не плачат“. Проектът излиза в период от живота на звездата, в който тя се съвзема от раздяла и продължава живота си и сама отглежда двамата си синове

“Las Mujeres Ya No Lloran” е 12-ти албум в кариерата на латино дивата. Той включва 16 песни, от които 8 нови, 1 ремикс и 7 абсолютни хита, сред които "TQG" с Karol G, "Te Felicito" с Rauw Alejandro и "Copa Vacía" с Manuel Turizo.

От днес вече е факт и колаборацията с рапърката Cardi B – “Punteria”. В клипа на песента участва британският актьор от популярния сериал "Емили в Париж" Lucien Laviscount.

Колекцията е явно свидетелство за устойчивостта и силата на Shakira, която споделя многократно в интервюта през последните месеци, че се е наложило да събере парчетата от себе си и да ги съедини отново, за да продължи напред живота си като самотна майка.

“Трябваше да преобразя тези травматични преживявания в нещо продуктивно“, споделя Shakira в свое медийно участие, дни преди официалната премиера на албума. През 2022 т. тя и футболистът Gerard Piqué обявиха раздялата си, а скоро след това стана ясно, че 10 години по-младият от нея спортист има и нова връзка.

Работата по “Las Mujeres Ya No Lloran” е била терапията за певицата, която чрез музика успява да канализира чувства като гняв, отчаяние, разочарование и болка. Проектът разкрива пред публиката на колумбийката едно ново лице на Shakira – на феникса, който се надига от пепелта за нов живот.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини