The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Вампири" подобриха рекорд в Англия
Снимка: pixabay.com
"Вампири" подобриха рекорд в Англия Събота, 28.05.2022 г., 10:25 ч. 1369 души с черни дрехи и кучешки зъби отбелязаха 125-ата годишнина от романа "Дракула"

Общо 1369 души, облечени като вампири, се събраха на територията на абатството Уитби в Северен Йоркшир, Англия, за да поставят нов световен рекорд за най-голямо събиране на хора, облечени като вампири, подобрявайки предишния рекорд от 1039 души, поставен през 2011 г. в Досуел, САЩ.

Официалният дрескод беше строг и включваше черни обувки, черни панталони или рокля, черна пелерина и изкуствени вампирски зъби.

Събитието е организирано от благотворителната организация "English Heritage", която поддържа исторически сгради и увековечава паметта на известни жители, за да отбележи 125 години от публикуването през 1897 г. на "Дракула" на Брам Стокър, вдъхновен от морския град.

Романът "Дракула" на ирландския писател Брам Стокър, който разказва историята на кръвожадния граф, е публикуван за първи път през 1897 г. и оттогава има множество адаптации, включително филмови.

Коментари