Враждата между Taylor Swift и Scooter Braun е тема на документален филм

09 май 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Документален филм ще разкаже в детайли за враждата между Taylor Swift и Scooter Braun. 

Както е известно, певицата започна да презаписва първите си шест албума, след като компанията на Braun, Ithaca Holdings, придоби музикалния лейбъл на Scott Borchetta, Big Machine, който притежаваше правата над ранното творчество на звездата. 

Документалната продукция в две части е озаглавена "Taylor Swift Vs Scooter Braun: Bad Blood" и ще излезе в стрийминг платформата Discovery+ през юни. 

Двата епизода с продължителност по 2 часа ще изследват казуса, който доведе до това Swift да започне да презаписва албумите си с уточнението в заглавията "Taylor’s Version", за да си върне правата върху тях. Според сп. Rolling Stone кратката поредица ще изследва половата динамика и фен културата в музикалната индустрия. 

Скандалът започна през 2019 г. Тогава Swift обяви, че е научила за сделката, когато тя е била обявена на целия свят, а целта е била да ѝ попречат да откупи правата над мастър записите си. 

Според версията на Braun обаче Swift отказала да преговаря и създала публичен скандал, като е настроила феновете си срещу него. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини