The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Bernie Taupin насърчава сър Elton John за нов албум
Bernie Taupin насърчава сър Elton John за нов албум
Снимка: facebook
Bernie Taupin насърчава сър Elton John за нов албум Сряда, 04.11.2020 г., 16:04 ч. Текстописецът е изпратил на музиканта десетки песни с голям потенциал, които очакват вниманието му

Bernie Taupin продължава да окуражава сър Elton John да работи по нов албум.

Дългогодишният музикален партньор на музикалната легенда, който е участвал в създаването на някои от най-големите му хитове, включително "Rocket Man", "Tiny Dancer" и "Don’t Go Breaking My Heart", разкри, че Elton планирал да работи по някои вече готови песни, докато бил в Австралия, където имаше концерти.

В интервю за сп. "Rolling Stone" Bernie каза: ”Пратих му някъде 16 или 18 неща, когато беше в Австралия. Оригиналният план беше той да започне да работи по тях докато е там, защото имаше много свободно време между шоутата от турнето му в Австралия и Нова Зеландия. Това обаче така и не се случи".

70-годишният автор на текстове обаче е убеден, че когато 73-годишната музикална икона напише нотите на пианото, песните, които му е изпратил ще станат "много специални". Taupin смята, че предвид отложеното турне и пандемията, приятелят му ще има достатъчно време за създаване на нов музикален материал.

Сър Elton John не е издавал нов албум след "Wonderful Crazy Night" от 2016 г. Въпреки това обаче не е спирал да работи по различни съвместни проекти, като последно участва в "Sine From Above" на Lady Gaga и "The Pink Phantom" на Gorillaz.

Коментари