Billie Eilish по-откровена от всякога в “Happier Than Ever”

Aлбумът излиза в България с медийната подкрепа на Magic FM и Magic TV

30 юли 2021
social

Billie Eilish най-после представи новия си албум “Happier Than Ever”. Преди официалното му излизане, певицата издаде пет от песните в записа, включително най-новия сингъл “NDA”. 

Въпреки позитивното заглавие на албума, парчетата в проекта са далеч от радостта. Всяка от тях разказва за тъмната страна на известността и така “Happier Than Ever” се превръща в прозорец към мрака в сърцето на звездата. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BILLIE EILISH (@billieeilish)

Billie написа в Instagram: "Вторият ми албум “Happier Than Ever” най-после излезе. Не мога дори да го осъзная. Това беше най-удовлетворяващото и задълбочено преживяване, което съм имала с моята музика. С Finneas бяхме на седмото небе докато правихме този албум ... обичам всяка песен в този проект страшно много, чак се плаша от това да го пусна в света и хората да го слушат. Чувствам, че ще заплача. Пораснах толкова много в процеса на създаването на този албум и достигнах до висока степен на себеосъзнаване. Иска ми се да можех да се върна назад и отново да преживея процеса на работа, защото за мен това бяха най-хубавите нощи в живота ми. Обичам те, Finneas, благодаря, че те има. Не бих могла да се надявам на по-добър брат и партньор, ти си целият ми свят и нямаше да мога да направя нищо от това без теб. Много се вълнувам и съм много нервна... моля ви, грижете се за този проект, защото той означава всичко за мен. НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ". 

Първото парче от албума тази година беше „Your Power” - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това.

За него Billie споделя: "Беше ме страх да издам тази песен, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш света не я заслужава[…] Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде".

След „Your Power” излезе и малко по-ведрият сингъл „Lost Cause”, отново в характерния за Eilish меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Billie изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

Последната песен преди премиерата на албума беше „NDA” – една история за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Billie, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея. В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти – органично и неподправено, като самата Eilish.

Новият албум включва 16 парчета, сред които е и хитовият „Therefore I am”, който излезе миналата есен.

"Happier Than Ever" излиза у нас от Universal Music Group и Анимато Мюзик, с медийната подкрепа на Magic FM и Magic TV.

Албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg

Траклист:

1. Getting Older
2. I Didn’t Change My Number
3. Billie Bossa Nova
4. my future
5. Oxytocin
6. GOLDWING
7. Lost Cause
8. Halley’s Comet
9. Not My Responsibility
10. OverHeated
11. Everybody Dies
12. Your Power
13. NDA
14. Therefore I Am
15. Happier Than Ever
16. Male Fantasy

Новини