Billie Joe Armstrong се отрича от американското си гражданство

Музикантът от Green Day смята да се премести в Лондон

27 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Billie Joe Armstrong ще се отрече от американското си гражданство. 

Музикантът от Green Day обяви това от сцената на концерт в Лондон в петък вечерта, след като в същия ден Върховният съд на САЩ отмени случая “Roe v. Wade”, което на практика означава, че абортите в страната вече не са разрешени със закон. 

Във видео от концерта Armstrong заявява, че ще се отрече от гражданството си и възнамерява да се премести във Великобритания. Добавя, че има прекалено много глупост по света и няма да се върне “в това жалко подобие на държава”. След думите му тълпата полудява и той спира за малко, за да слуша възгласите, и после добавя “Оо, не се шегувам, ще виждате много повече от мен в следващите дни”.

Billie Joe много пъти е говорил срещу страната си през годините, а групата издаде и песен и албум със заглавия “American Idiot” през 2004 г. 

В момента Green Day са на турне с Fall Out Boy и Weezer в Europe.

Върховният съд на САЩ отмени емблематичният случай “Roe v. Wade” от 1973 г., според който Конституцията защитава правото на жената да избере да направи аборт. Това решение на съда дава право на всеки американски щат да обяви абортите за незаконни на своята територия. 

 

Новини