Charli XCX е писала песни за нов албум на Britney Spears

08 май 2024
Charli XCX
Снимка от БГНЕС

Charli XCX разкри, че е написала нова музика за Britney Spears, но тя не е била записана.

Миналата година беше съобщено, че певицата и авторка на песни работи по композиции за музикалното завръщане на Spears с нов албум. Последният албум на някогашната поп принцеса, "Glory", излезе през 2016 г. Charli е писала и преди песни за Britney, конкретно за албума ѝ от 2013 г. "Britney Jean", но те са отпаднали от финалната селекция за него. 

Докато гостуваше в предаването на Andy Cohen, Charli потвърди, че е писала песни за Spears.

“Информацията изтече в пресата. Тогава Britney написа в социалните мрежи "Не ангажирам случайни хора да пишат за мен". И аз си казах, добре, откажи се. Не бях наясно, че тя е част от процеса. Така че да, помолиха ме, но аз се запитах дали е наистина. Ходих до Малибу и писах. Човек винаги пише песни и се надява, че Britney ще ги запише, защото тя е кралицата на поп музиката... Но тя не ги записа". 

По времето, когато се заговори за музикално завръщане на Spears след прекратяването на попечителството на баща ѝ над нея, тя написа в социалните мрежи, че това е фалшива новина и никога няма да се върне в музикалната индустрия. 

През 2022 г. Spears участва с вокали в песента на Elton John "Hold Me Closer", която стана голям хит и се очакваше да послужи за начало на нейния музикален ренесанс. Миналата година се появи някакво подобие на песен, "Mind Your Business", втора колаборация на Britney с will.i.am. След това тя издаде и мемоарите си "The Woman In Me", в които разказва за детството, кариерата, връзките си и за продължилото 13 години попечителство. То беше прекратено от съда след шумен процес през 2021 г. Миналия месец някогашната певица заяви, че "няма справедливост", след като се оказа, че тя трябва да плати 2 милиона долара съдебни такси за делото.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини