Liam Gallagher си партнира с Dave Grohl в “Everything’s Electric”

Песента е първи сингъл от предстоящия нов албум на музиканта от Oasis

05 Февруари 2022
social
Снимка от Orpheus Music / Warner Music - Greg Williams

Liam Gallagher си партнира с Dave Grohl за първия сингъл от предстоящия си нов албум. “Everything’s Electric” е написан заедно с барабаниста на Foo Fighters и Nirvana, който участва и в самото парче, а продуцент е носителят на награди “Грами” и “Ivor Novello” Greg Kurstin.

Gallagher и Grohl се срещат за първи път преди доста години, когато Foo Fighters свирят на турне с Oasis, а през последните години слуховете за възможна съвместна работа на двамата се засилиха. В съобщението за общата песен се казва, че целта на музикантите е била да съчетае гръмката динамика на “Sabotage” на Beastie Boys с нарастващото напрежение и опасност от “Gimme Shelter” на Rolling Stones. 

“Everything’s Electric” е първата нова композиция от Gallagher след “All You’re Dreaming Of” от 2020 г. и ще се появи в предстоящия му албум “C’mon You Know”, чиято премиера е насрочена за 27-и май. Предишният албум на изпълнителя “Why Me? Why Not” излезе през 2019 г.  

“C’mon You Know” ще се разпространява в разнообразни формати, включително в лимитирано издание на аудио касета и няколко варианта на винил. 

Gallagher ще изпълни “Everything’s Electric” за първи път на живо на церемонията на Британските музикални награди следващата седмица. 

Наскоро той обяви два самостоятелни концерта в Knebworth Park, където през 1996 г. се състои едно от най-популярните шоута на Oasis. Билетите за двете дати, 3-и и 4-и юни, бяха напълно разпродадени за часове. Същия месец Gallagher ще излезе на сцена пред фенове и в Манчестър, Белфаст и Глазгоу. 

 

Новини