Lorde разкри подробности за третия си албум "Solar Power"

Певицата обяви и мащабно световно турне

22 юни 2021
social
Снимка от lorde.co.nz

Lorde разкри подробности за дългоочаквания си трети албум "Solar Power".

В продължение на месеци певицата от Нова Зеландия намекваше за завръщането си, а по-рано този месец представи и песента "Solar Power" - първият й нов сингъл от 2017 г., когато излезе предишният й албум "Melodrama".

Преди седмица Lorde публикува тийзър видео за предстоящия албум, озаглавено “Every perfect summer’s gotta take its flight”. Клипът показва кадри от въздуха на зелено поле и красив плаж, на които е изобразена емблемата на новия музикален проект с първите букви от заглавието. 

Тази седмица Lorde обяви, че "Solar Power" ще бъде представен на 20-и август и публикува траклиста от 12 парчета: 

01. The Path

02. Solar Power

03. California

04. Stoned At The Nail Salon

05. Fallen Fruit

06. Secrets From A Girl (Who’s Seen It All)

07. The Man With The Axe

08. Dominoes

09. Big Star

10. Leader Of A New Regime

11. Mood Ring

12. Oceanic Feeling

“Албумът е посветен на природния свят, опит за увековечаване на дълбоките чувства, които изпитвам, когато съм навън. В моменти на страдание, загуба, силна любов или объркване, се обръщам към природата за отговори. Научих се да издишам и да се вслушвам. Това е резултатът", обяснява изпълнителката на "Royals" за новия си проект.

Вдъхновена от природата, Lorde ще пусне на музикалния пазар "Solar Power" в необичаен формат. Вместо на CD, албумът ще бъде достъпен за феновете под формата на специална "музикална кутия" от биоразградим материал, която съдържа ексклузивни снимки, допълнителни материали, бележки и карта за теглене на аудио съдържанието, включително две бонус парчета, а в бъдеще ще дава достъп и до специални изненади. "Още в ранните етапи на създаването на албума реших, че искам да направя екологична, иновативна алтернатива на CD-то. Исках тази "Музикална кутия" да бъде със същия размер, форма и цена като диска, да живее заедно с него в търговска среда, но и да се отличава и да е посветена на развиващата се природа на съвременния албум", казва Lorde за страхотната си идея.

Изпълнителката обяви и мащабно турне в подкрепа на “Solar Power”, което ще обиколи Северна Америка, Великобритания, Европа, Нова Зеландия и Австралия през 2022 г. Европейските концерти стартират през юни, а продажбата на билети започва в края на тази седмица.

Новини