Миньоните събраха Diana Ross и Tame Impala

Предполагаше, че става дума за албум, но всъщност е песен за нова анимация

10 май 2022
social
Снимка от facebook

Diana Ross си партнира с рок бандата Tame Impala в песен, записана за предстоящия филм за Миньоните.

Заглавието на парчето с лятно фънки звучене е "Turn Up The Sunshine" и напомня на "Brick House" на Commodores.

Ross дори рапира в един от куплетите, преди да премине към пеене.

Сингълът предшества участието на звездата на фестивала в Гластънбъри. 78-годишната Diana Ross ще пее в сегмента "легенди" на събитието, насрочен за 26-и юни. Преди нея в него са се изявявали Dolly Parton, Kylie Minogue и Lionel Richie. Очаква се певицата да изпълни селекция от нейните 68 сингъла, които са намирали място в топ 40 на Великобритания, включително класиките "Baby Love", "You Keep Me Hanging On", "Upside Down" и "I'm Coming Out".

Колаборацията с австралийската банда Tame Impala е продуцирана от Jack Antonoff, който стои зад албума "Folklore" на Taylor Swift, с който тя спечели "Грами". Той е работил и с Lorde, St Vincent и Lana Del Rey. Antonoff партнира на Ross и за нейния албум от миналата година "Thank You" и се предполага, че "Turn Up The Sunshine" е резултат именно от сесиите им в студиото за тази колекция. В песента се чува и глас на бебе, за което се смята, че е новородената дъщеря на фронтмена на Tame Impala, Kevin Parker.

Постери за проекта, които посочваха само имена на музиканти, заблудиха феновете, че става дума за цял общ албум на Ross с групата, но спекулациите бързо бяха отречени.

"Turn Up The Sunshine" ще бъде включена в саундтрака на предстоящата анимация "Minions: The Rise of Gru". Действието се развива през 70-те години на миналия век и е предистория на филмовата поредица "Аз, проклетникът". През 2013 г. Pharrell Williams издаде "Happy" от саундтрака за втория филм от серията. Песента стана световен хит и най-продаваната във Великобритания за 2014 г.

Сингълът на Ross и Tame Impala ще излезе в петък, а премиерата на саундтрака и самия филм очакваме на 1-и юли.

Новини