Обявиха графика за следващите награди "Грами"

22 май 2024
Grammys
Снимка от БГНЕС

Американската звукозаписна академия разкри кога ще бъде следващата церемония за връчване на наградите "Грами". Датата е 2 февруари 2025 г., а локацията Crypto Arena в Лос Анджелис. Ясен е също и графикът за избор на номинираните. 

Така наречения "период на допустимост" започна на 16 септември 2023 г. и ще продължи до 30 август тази година. Номинациите за избраните творби и артисти ще бъдат обявени на 8 ноември. 

Сред тях се очаква да бъдат "Cowboy Carter" на Beyoncé, "Hit Me Hard and Soft" на Billie Eilish, "The Tortured Poets Department" на Taylor Swift, "Eternal Sunshine" на Ariana Grande и "Radical Optimism" на Dua Lipa.

67-мата церемония на наградите "Грами" ще се излъчва на живо по американската телевизия CBS. Ще има възможности и за стрийм. 

Засега не са обявени промени в структурата на наградите.

През 2023 г., преди тазгодишната церемония, Академията въведе изменения в четирите основни категории - за албум, запис и песен на годината, както и за най-добър нов изпълнител. Броят на номинираните беше намален от 10 на 8. Бяха създадени и три нови категории - африканско изпълнение, поп/денс запис и алтърнатив джаз албум. Имаше и правила, с които да се противодейства на възхода на изкуствения интелект в музиката

Magic - Музиката, която обичаш

Новини