Официално: „Дюн“ ще има продължение

Чакаха се финансовите резултати на филма на Denis Villeneuve

27 октомври 2021
social
Снимка от БТА

След дни на спекулации, студиата зад „Дюн“ официално потвърдиха, че научно-фантастичният епос на Denis Villeneuve ще има продължение. Вече има и премиерна дата – втората част от междупланетарното приключение трябва да тръгне на голям екран на 20 октомври 2023 г.

От самото начало втори филм е в плановете на режисьора Denis Villeneuve, като официалното даване на зелена светлина е било свързано с финансовата страна на нещата. Резултатите на „Дюн“ до този момент обаче са показали, че заснемането на втора част е оправдано – филмът е донесъл 225 млн. долара приходи от продажба на билети само в премиерния си уикенд при бюджет от 165 млн. долара.

 У нас „Дюн“ също е начело на боксофиса – 12 278 зрители са гледали филма в кината, a приходите са 151 410 лв. Три пъти повече публика е събрало заглавието на Villeneuve в сравнение с второто в българския боксофис – “Венъм 2: Време е за Карнидж”. Премиерата на филма с Tom Hardy се състоя седмица по-рано. За целия си престой на голям екран у нас той е спечелил 57 666 зрители и 697 608 лв.

Новини