Bryan Adams и Jon Bon Jovi са с коронавирус

Adams пропусна участие в церемонията за въвеждане в Залата на славата на рокендрола

31 октомври 2021
social
Снимка от facebook

Bryan Adams и Jon Bon Jovi са отменили участия, след като са дали положителни тестове за Covid-19.

Variety съобщи, че Adams е трябвало да пее на церемонията по въвеждане на Tina Turner в Залата на славата на рокендрола. По план той е трябвало да изпълни селекция от песни, включително дуета му с певицата от 1984 г. “It’s Only Love” от неговия албум “Reckless”. В последния момент обаче станало ясно, че е музикантът е дал положителен тест за коронавирус. Представител на Adams е съобщил, че той е ваксиниран и няма симптоми. На церемонията на негово място се появи кънтри звездата Keith Urban, който изпълни дуета на Turner и Adams заедно с R&B певицата H.E.R. 

Jon Bon Jovi е попаднал в подобна ситуация. Според медии в Южна Флорида негов концерт бил отменен в последната минута, като публиката е била уведомена, че рок певецът е с положителен тест за коронавирус, докато чакала старта на събитието. Говорител на Bon Jovi е казал, че музикантът е със завършена имунизация и се чувства добре.

Taylor Swift пя за Carole King, президентът на САЩ Barack Obama поздрави рапъра JAY-Z, а Paul McCartney отдаде почит на Foo Fighters на церемонията, която се състоя в събота вечерта. 

Във видеопослание Obama определи носителя на 23 награди “Грами” JAY-Z като “въплъщението на американската мечта” заради неговото издигане от беден квартал на Ню Йорк до статуса на милионер, автор на песни, продуцент и бизнесмен. 51-годишният рапър остана трогнат от похвалите за него: "Това е прекалено. Да се опитате да ме разплачете пред всички тези хора”, пошегува се той от сцената. 

Swift откри шоуто с поп версия на "Will You Love Me Tomorrow", а Jennifer Hudson изпя "A Natural Woman" в чест на 79-годишната Кing. 

На церемонията в Кливланд, Охайо, присъстваха също Dr. Dre, Eminem, Jennifer Lopez и Lionel Richie. Christina Aguilera участва в изпълненията в чест на Tina Turner. Звездата, която живее в Швейцария, не дойде на събитието, но изпрати благодарствено видео: “Ако на 81 години ми дават награди, явно съм направила нещо правилно”.

Turner за първи път влезе в Залата на славата на рокендрола през 1991 г. с бившия си съпруг Ike Turner. Този път обаче тя беше почетена за нейната още по-успешна самостоятелна кариера.

King и Dave Grohl също за втория път са сред отличниците на церемонията. Певицата беше въведена като авторка на песни, а фронтменът на Foo Fighters - като член на Nirvana. 

Сред другите имена, които бяха записани в Залата, са женската рок група от 80-те The Go-Gos, рапърът LL Cool J, германските пионери в електронната музика Kraftwerk и покойният Billy Preston.

73-годишният музикант Todd Rundgren не се появи на церемонията, като по-рано той заяви, че няма да присъства, защото не смята, че музиката е състезание. 

Залата на славата на рокендрола почита звезди, които поне от 25 години са в музикалния бизнес. Отличниците се избират с гласовете на повече от 1200 артисти, историци и членове на музикалната индустрия. Във вота участват и фенове. 

Церемонията ще се излъчи на 20-и ноември.

Новини