"Чудовищни" приходи събра "Годзила срещу Конг"

Филмът даде реална надежда на Холивуд и на собствениците на киносалони за първи път от началото на пандемията

05 април 2021
social
Снимка от facebook

"Годзила срещу Конг" събра "чудовищни" приходи в бокс офиса за времето на пандемията, с което даде надежда на Холивуд и на собствениците на киносалони, че хората бавно, но сигурно, се завръщат пред големия екран, след като повече от година гледаха филми у дома.

Продукцията за гигантските екранни чудовища на Warner Bros. и Legendary Entertainment спечели 32 милиона долара през уикенда и 48.5 милиона за първите си пет дни излъчване. Сумата значително надхвърли очакванията и се превърна в най-голямата от началото на пандемията. До този момент "Жената чудо 1984" държеше първенството по най-големи приходи от премиерните три дни с 16.7 милиона долара, следван от "Том и Джери" с 14 милиона.

"Годзила срещу Конг" имаше прожекции в 3064 кина в Северна Америка, което е най-големият брой от появата на коронавируса. Постижението е забележително и заради това, че филмът е достъпен и в платформата HBO Max за абонатите, при това без допълнително заплащане. От стрийминг услугата не дават точни данни, но казват, че това е най-гледаната им продукция от старта през май миналата година. В Канада, където 80% от кината все още са затворени, лентата беше пусната срещу заплащане в различни дигитални платформи и спечели 3 милиона долара.

В международния бокс офис "Годзила срещу Конг" спечели над 236 милиона долара, при бюджет от 165 милиона.

Продажбите от билети за филма са обнадеждаващи, но кинопазарът в САЩ е далеч от възстановяване си от тежкия удар на локдауна заради пандемията. Над 55% от киносалоните бяха отворени, но повечето, включително тези в Ню Йорк и Лос Анджелис, работят с ограничен капацитет съобразно строгите мерки срещу коронавируса.

Календарът с премиери остава в САЩ рехав чак до празничния в страната последен уикенд на месец май. Въпреки това успехът на "Годзила срещу Конг" поне може да насърчи киностудиата да запазят насрочените премиери на очаквани блокбъстъри като "Нито звук 2" и "Круела" (28-и май), мюзикъла "In the Heights (11-и юни), "Бързи и яростни 9" (25-и юни) и "Топ гън: Маверик" (2-и юли).

Новини