Филмът "Stardust" ще покаже непознатия David Bowie

Биографичната лента ще проследи първото пътуване на британската легенда в САЩ

17 януари 2021
social
Снимка от facebook

Johnny Flynn вярва, че "Stardust" ще покаже на аудиторията един непознат за нея David Bowie.

37-годишният актьор влиза в ролята на покойния музикален гений в биографичен филм. Той ще проследи събитията при първото посещение на Bowie в САЩ през 1971 г., където той е на практика непознат. Според Flynn феновете ще видят различна страна от характера на певеца: "Това е David, който не познаваме. Това е David, който е малко провален. Той се опитва да избяга от разни неща и е уплашен".

Във филма Bowie е преследван от психичните проблеми на неговия полубрат Terry Burns и за Johnny е било много интересно, че ще може да изследва и да покаже лудостта на звездата: "Много е тъжно, той е бил важна фигура за David. Запознал го е с много музика".

В "Stardust" няма да се използва музиката на Bowie, тъй като синът на легендата, Duncan Jones, и семейството на музиканта се дистанцира от филмовия проект, но според Flynn това не е проблем. Вокалистът на бандата Johnny Flynn & The Sussex Wit обясни: "По онова време в повечето случаи той не пее свои песни. Свирил е кавъри на Anthony Newley, Jacques Brel и The Velvet Underground. Никога няма да звуча като David, докато пея песните, които познавате... по-добре да слушате оригиналите... Никой не се интересува от това аз да пея песните на David Bowie, така както аз не се интересувам от изпълненията на Rami Malek на песните на Queen".

Новини