Спряха “Отгледани от вълци” на Ridley Scott

Актьор от сериала призова феновете да започнат кампания, за да може историята да продължи

06 юни 2022
social
Снимка от кадър YouTube

“Отгледани от вълци” на Ridley Scott няма да има трети сезон в HBO Max, съобщава Variety. 

Първият сериал на известния режисьор първоначално беше поръчан като продукция за кабелния канал на WarnerMedia, TNT, през 2018 г., но впоследствие се прехвърли в HBO Max, където се състоя и премиерата му през септември 2020 г. 

Научно-фантастичната драма разказва за двама андроиди, женски и мъжки, които са изпратени на мистериозна необитаема планета, където да отгледат човешки деца. С порастването на децата, малката семейна колония е заплашена от религиозни различия, а андроидите разбират, че да се опитваш да контролираш е вярванията на човешките същества е коварна и трудна задача. 

Вторият сезон на “Отгледани от вълци” беше обявен малко след премиерата на пилотния епизод, като тогава от HBO Max отчетоха, че сериалът има най-добрите резултати за оригинална продукция на платформата, която стартира четири месеца по-рано. Премиерата на втори сезон беше на 3-и февруари тази година. 

Създател на сериала е Aaron Guzikowski, който беше и сред продуцентите заедно със Scott и неговата продуцентска компания. Scott режисира първите два епизода от сезон 1, с което направи дебюта си като режисьор на телевизионен сериал. 

Спирането на “Отгледани от вълци” идва на фона на доста промени в дъщерната компания WarnerMedia, която беше продадена от AT&T и обединенена с Discovery под новото име Warner Bros. Discovery. Новото ръководство начело с изпълнителния директор на Discovery, David Zaslav, промени доста неща само за месец след сделката, включително спря продукцията на няколко проекта за сериали в TNT и TBS.

Abubakar Salim, който изпълнява ролята на Бащата в сериала, първи съобщи за прекратяването на работата по продукцията в Twitter и дори призова феновете да не спират да настояват за продължението на историята, с надеждата, че това ще доведе до евентуалната ѝ продажба и преместване в друга платформа. Нещо подобно преди време беше постигнато със сериала “Луцифер”, който вървеше по Fox, но беше спрян след третия сезон заради нисък рейтинг. След горещи молби от феновете, поредицата се премести в Netflix, където беше завършена с още три сезона и се радваше на стабилен зрителски интерес.

Новини