The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Toy" на David Bowie излиза официално
Снимка: БТА
"Toy" на David Bowie излиза официално Сряда, 29.09.2021 г., 17:04 ч. Известният "изгубен" албум на музиканта трябваше да се появи през 2001 г.

Известният "изгубен" албум на David Bowie "Toy" от 2001 г. най-после ще види бял свят. Той включва презаписани и обновени версии на някои от ранните парчета на музикалната легенда.

Колекцията трябваше да излезе като продължение на "Hours…" от 1999 г., но това не се случи заради спор между Bowie и тогавашния му лейбъл Virgin.

Албумът изтече в интернет през 2011 г., а сега, десетилетие по-късно, ще бъде пуснат на музикалния пазар официално като част от бокс изданието "Era Five". Това е пета част от серията "Brilliant Adventure (1992 – 2001)" и ще излезе скоро.

От днес в платформите за стрийм на музика вече е достъпна и радио версията на песента "You’ve Got A Habit Of Leaving", записана през 1965 г. и издадена като сингъл от Bowie под името Davy Jones заедно с бандата му The Lower Third.

Новината за изданието беше обявена дни след като наследниците на David Bowie подписаха сделка с Warner Music Group, която предоставя на компанията правата върху пълния музикален каталог на звездата.

Warner Music до момента държеше световните права върху музиката на Bowie издадена между 1968 и 1999 г., след като лейбълът придоби Parlophone Label Group през 2013 г.

Новото споразумение означава, че Warner Music вече е собственик и на правата върху творчеството на музиканта от периода между 2000 и 2016 г.

Bowie почина от рак на 69 г. през 2016 г., само два дни след премиерата на последния му албум "Blackstar". 

Коментари