Време за кино: В България ще гледаме "Мулан" на голям екран

Дългоочакваната игрална версия на класическата анимация получи нова премиерна дата

12 август 2020
social
Снимка от Форум Филм България

В много държави по света кината остават затворени, но в нашата страна, за щастие, не е така. Затова и за разлика от американци, канадци и други, ще можем да се насладим на "Мулан" пред големия екран. В държавите, в които киносалоните остават затворени заради пандемията, лентата ще бъде достъпна в стрийминг платформата Disney+ от 4-и септември срещу 30 долара. 

Разпространителите на филма за България обявиха, че в българските кина той ще се завърти на 11-и септември. Дългоочакваната игрална версия на легендата за Мулан е разказана с епичен размах от режисьора Ники Каро. Забележителните декори и костюми, впечатляващите екшън сцени, колоритните герои и драматичната история на изключителната китайска героиня предлагат незабравимо изживяване, каквото само големият екран може да предложи.

Дългоочакваният "Тенет" се сдоби с нова дата

Вдъхновен от древната китайска поема „Баладата за Мулан“ и едноименната емблематична анимационна приказка на Дисни от 1998 г., Мулан разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулан, която - за да защити честта на семейството и народа си - заблуждава всички, че е мъж, и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин. Трансформацията на Мулан пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

Приказното пътешествие в кината ще даде възможност да открием един малко познат свят и вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да останеш верен на себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел.

В главната роля ще видим Лиу Ифей, а Джет Ли се превъплъщава в императора.

Ставаме част от легендата за Мулан от 11-и септември в кината на 2D, 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Новини