The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
WhatsApp с нови условия за употреба
WhatsApp с нови условия за употреба
Снимка: pxhere.com
WhatsApp с нови условия за употреба Неделя, 16.05.2021 г., 09:57 ч. Позволяват споделяне на някои от данните с Facebook и неговите клиенти

Преди три месеца WhatsApp обяви нови условия, включващи позволение за споделяне на данни с Facebook, собственика на WhatsApp.

Новите условия влязоха в сила от 15 май. Съобщенията няма да бъдат сред данните, които могат да бъдат споделяни. Това обаче не важи за телефони и IP адреси.

Целта на Facebook е по този начин да печели от компаниите и търговците. 

WhatsApp и без това вече споделя някои данни с Facebook, сред които списъци с адреси, дата и продължителност на съобщенията, както и името на събеседника.

Ако откажете да приемете новите условия, вашето приложение ще започне да "деградира".

С над 2 милиарда потребители в световен мащаб, WhatsApp е на второ място след приложението на компанията си майка Facebook, само че се използва предимно за лични разговори, за разлика от видеоконферентните гиганти Zoom и Google Meet.

Facebook е имал средно 2,85 милиарда потребители месечно през март. Това е с 10 процента повече от същия месец на миналата година. Семейството му от приложения - едноименното Facebook, Instagram и WhatsApp - има общо 3,45 милиарда потребители през март. Това е броят на хората, влезли поне в едно от приложенията през месеца.

Коментари