Annie Lennox преиздава "A Christmas Cornucopia"

Новото издание на празничния албум включва неиздаваната песен "Dido's Lament"

11 октомври 2020
social
Снимка от annielennox.com

Annie Lennox ще отбележи 10 години от появата на нейния празничен албум "A Christmas Cornucopia" със специално издание.

Колекцията на 65-годишната звезда от Eurythmics ще получи нов живот след дигитално подобряване на звука. Новата версия включва оригиналното съдържание на записа, което се състои от кавъри на традиционни коледни песни, както и оригиналната композиция "Universal Child". Бонус за феновете е досега неиздаваното парче "Dido's Lament".

Lennox казва за новото издание на албума: “За мен е огромно удоволствие да преиздам "A Christmas Cornucopia" за десетата му година. 2020-а беше безпрецедентна година по целия свят... Празничните песни в този албум символизират устойчивостта - връщането към времето преди модерните технологии, критичното състояние на климата, пандемиите, замърсяването, унищожението на горите, изчезването на видовете и всички други предизвикателства, с които светът ни спешно трябва да се справи в тази криза на съществуването. Надявам се този запис да предложи поне малко утеха и носталгия, но също така да напомни, че политическите и религиозните лидери, и всички хора по света трябва да си зададт въпроса колко още Коледи имаме на тази изтерзана земя".

"Dido’s Lament", която в оригинал е написана от Henry Purcell през 17-и век, а за албума по нея са работили Lennox и Mike Stevens, ще излезе като водещ сингъл на 10-и ноември.

Всички приходи от "Universal Child" ще бъдат дарени на Аnnie Lennox Foundation, която певицата основа през 2006 г. с цел да подпомогне образованието на жените и децата в Африка и хората с ХИВ и хепатит C в Шотландия.

Албумът е записан с оркестър с 30 музиканти в студиото Pinewood през 2010 г., както и в Южна Африка с африканския детски хор. "A Christmas Cornucopia" излиза на музикалния пазар на 20-и ноември.

Новини