Carlos Santana колабира на сцената

Музикантът се възстановява от "изтощение и дехидратация"

06 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Рок легендата Carlos Santana колабира на сцената по време на концерт в Мичиган. 

Кадри от изявата показват как музикантът маха на феновете, докато го изнасят на носилка. Феновете са били помолени да си тръгнат и да се молят за Santana, който навършва 75 години по-късно този месец.

 Негов представител по-късно съобщи, че Carlos се възстановява в болница от изтощение заради жегата и дехидратация. Следващият му концерт в Пенсилвания, планиран за днес, ще се проведе на друга дата. 

Музикантът в момента е на лятното си турне “Miraculous Supernatural” заедно с Earth, Wind & Fire. Обиколката стартира на 17-и юни. 

Santana, който се смята за един от най-добрите и иновативни китаристи в музикалната история, отмени няколко концерта през декември заради “непредвидена процедура на сърцето”. 

“Чувствах се сякаш слон е седнал на гърдите ми”, обясни по-късно в интервю музикантът и добави, че 94% от една от артериите му е била блокирана.

Santana се завърна на сцената през януари, но се наложи да отмени още изяви през февруари, след като той и негови колеги се заразиха с COVID-19.

Китаристът става известен след виртуозно изпълнение на фестивала “Уудсток” през 1969 г., където свири с бандата си. 

Сред превърналите се в класики хитове на Santana са “Black Magic Woman”, “Oye Como Va” и “Evil Ways”. През 1999 г. той направи голямо завръщане с албума “Supernatural” и сингъла с вокалите на Rob Thomas “Smooth”. Песента беше номер 1 в американските класации в продължение на 12 седмици. 

Santana е на 11 място в списъка на сп. Guitar World на 100-те най-добри китаристи в историята, има 10 награди “Грами” благодарение на неговия уникален микс от рок, латино и джаз музика, а през 1998 г. беше въведен в Залата на славата на рокендрола.  

В момента се работи по документален филм за живота му.

 

Новини