Ellen Pompeo не се отказва от д-р Мередит Грей

Популярната медицинска драма “Анатомията на Грей” ще има поне още един сезон

11 май 2021
social
Снимка от facebook

Популярният драматичен сериал на медицинска тематика “Анатомията на Грей” получи зелена светлина за поне още един сезон. В момента се излъчва 17-и сезон на поредицата и от доста време се носят слухове, че това ще е краят на историята на д-р Мередит Грей. Variety обаче съобщи, че актрисата в главната роля Ellen Pompeo е постигнала споразумение за участие в още един сезон. Изданието не цитира суми, но отбелязва, че с новия си договор Pompeo ще остане най-скъпо платената телевизионна актриса. Разклонението на медицинската драма, “Станция 19”, също ще продължи с пети сезон. 

Тази година “Анатомията на Грей” се разделя с някои от дългогодишните си актьори. През последните месеци зрителите се сбогуваха с Giacomo Gianniotti, а преди дни стана ясно, че Jesse Williams също напуска сериала. Variety обаче потвърди, че Chandra Wilson и James Pickens Jr., които са в актьорския състав от началото на поредицата, ще продължат участието си и в сезон 18.  

“Станция 19” и “Анатомията на Грей” са най-гледаните сериали на американската телевизия ABC.

И двете продукции в настоящите си сезони се фокусираха върху пандемията и показаха как служителите на първа линия се борят с COVID-19. В “Анатомията на Грей” Мередит се зарази с вируса и в почти всички епизоди е на ръба между живота и смъртта. Това междинно състояние е представено със сцени, в които тя стои на красив плаж и се среща с любими хора, които е загубила през годините - покойният й съпруг Дерек (Patrick Dempsey), приятелят й Джордж (T.R. Knight), Де Лука (Giacomo Gianniotti) и сестра й Лекси (Chyler Leigh).

“Анатомията на Грей” е създаден от Shonda Rhimes и започва да се излъчва през 2005 г. Тогава никой не подозира, че ще се превърне в най-дълго просъществувалата медицинска драма в телевизионната история. Сериалът надмина дори емблематичния за жанра “Спешно отделение”, който държеше рекорда с 15 сезона. 

 

Новини