The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Хосе Карерас ще бъде удостоен с Почетния знак на президента
Хосе Карерас ще бъде удостоен с Почетния знак на президента
Снимка: Facebook/Личен профил
Хосе Карерас ще бъде удостоен с Почетния знак на президента Събота, 18.12.2021 г., 09:56 ч. Маестрото e у нас за световната премиера на новия си галаспектакъл Opera D'amore

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента на Република България световноизвестния тенор Хосе Карерас за неговите изключителни постижения при отстояването на културната кауза и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Събитието е насрочено за 11.00 часа днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Световноизвестният испански тенор пристигна в петък вечерта у нас за световната премиера на новия си галаспектакъл Opera D'amore в зала "Арена Армеец".

 "Българската публика е много топла, много ентусиазирана, уважава артиста на сцената. Убеждавам се в това всеки път, когато съм тук и съм много щастлив, че мога отново да застана пред нея”, обяви Хосе Карерас при пристигането си на летище София.

В неделя той ще бъде специален гост на „Opera D’Amorе“ под диригенството на Давид Хименес и ще представи на публиката части от най-красивите опери, посветени на любовта - ари от опери на Верди, Пучини и Доницети.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jose Carreras (@josecarrerastenor)

Коментари