Jamiroquai получи медийно внимание при щурма в Капитолия

Интернет потребителите припознаха фронтмена Jay Kay в един от протестиращите

07 януари 2021
social
Снимка от facebook

Jamiroquai попаднаха сред трендовете в Twitter вчера по време на щурма на Капитолия от страна на привърженици на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. Потребители на социалната мрежа припознаха в един от протестиращите фронтмена на Jamiroquai Jay Kay.

Въпросният човек привлече голямо медийно внимание - гол до кръста, с шапка от животинска кожа с рога на главата и с множество татуировки. Хората в интеренет започнаха да публикуват сравнения между неговата визия и шапките на Kay, като мнозина дори помислиха, че това е самият изпълнител. 

Всъщност, мъжът се казва Джейк Анджели и е от Аризона. Той е забележителна фигура в движението за теория на конспирациите QAnon, което подкрепя президента Тръмп.

След объркването и забавните мемета в социалните мрежи, Jay Kay лично коментира ситуацията във видео, към което написа "Добро утро, Вашингтон, харесва ми шапката, но не съм сигурен, че това е моята компанията. Останете в безопасност, хора". В клипчето той казва: "Някои от вас може да си мислят, че са ме видели във Вашингтон снощи, но се опасявам, че не съм бил сред тези откачени хора (в Капитолия)".

Последният албум на Jamiroquai, "Automaton", излезе през 2017 г. През март Jay Kay преработи хит на David Bowie "Let’s Dance" в парче, посветено на пандемията, озаглавено "Lockdown".

Новини