The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Мулан" с разочароващи приходи в Китай
Снимка: Forum Film
"Мулан" с разочароващи приходи в Китай Понеделник, 14.09.2020 г., 14:05 ч. "Тенет" премина границата от 200 млн. долара печалба по света

“Тенет” на Christopher Nolan събра 207 милиона долара приходи от прожекции по света. Лентата обаче не успява да привлече голям брой зрители в кината в САЩ, които изглежда още се притесняват или може би са отвикнали да ходят на кино, след като залите останаха затворени за 6 месеца заради пандемията.

През втория си уикенд по екраните в Северна Америка филмът е спечелил 6.7 млн. долара, съществен спад в печалбите спрямо 20 милиона при дебюта му. От филмовото студио разпространител имат и стратегия да не разкриват точните приходи от “Тенет”, като по този начин се предпазват от анализи и коментари, които може да го обявят за провал, вместо за спасителя на киното.

В САЩ около 30% от киносалоните остават затворени, включително големите пазари Ню Йорк, Лос Анджелис и Сан Франциско, а отворените са с намален капацитет - до 50% от възможния брой зрители.

“Тенет" донесе на създателите си 10 млн. долара от втория по големина кинопазар. В Китай лентата се нареди на второ място след премиерния “Мулан”.

Игралната версия на анимациятa спечели едва 23 млн. долара и 38 млн. общо от прожекции по света. Резултатът е доста разочароващ за филм с бюджет от 200 млн. Както знаете, в САЩ легендата за Мулан нямаше премиера в кината, а е достъпна за зрителите на Disney+ срещу 30 долара.

Романтичната комедия  “Галерия на самотните сърца”, чиито продуцент е певицата и актриса Selena Gomez, спечели малко над 1 100 000 долара, което предвид трудните времена и скромния бюджет от 8 млн. долара, от екипа приемат за голям успех.

Коментари