Прекратиха делото срещу Mariah Carey за 20 милиона долара

Звездата получи подранил коледен подарък

03 ноември 2022
social
Снимка от twitter

Mariah Carey получи подранил коледен подарък. Кънтри певецът Andy Stone, който през юни заведе дело за 20 милиона долара срещу звездата заради нейния празничен хит “All I Want for Christmas is You”, се отказа от претенциите си към нея. 

Авторът на песни твърдеше в жалбата си, че е написал песен със същото заглавие пет години преди появата на изпълнението на Carey от 1994 г. 

Нейната песен е сред задължителните празнични композиции всяка година и е една от най-популярните коледни песни в историята.

Stone, който се изява под името Vince Vance с групата Vince Vance and the Valiants, подаде иска във федерален съд в Ню Орлиънс. В него той претендираше за поне 20 милиона долара обезщетение за пропуснати ползи с мотива, че Carey се е възползвала от неговата “популярност” и “стил”. 

Въпреки че имат едно и също заглавие, двете песни звучат различно, но Stone твърдеше, че певицата не е поискала разрешение да използва името и е спечелила “незаслужено” състояние от него. 

Не е необичайно различни песни да носят едно и също заглавие, а в сайта на Регистъра на авторските права на САЩ има 177 песни със заглавието “All I Want for Christmas is You”.

От появата си в албума “Merry Christmas” през 1994 г., песента е оглавявала класациите в редица държави и се предполага, че до 2017 г. Carey е спечелила над 60 милиона долара от нея.

Коледната композиция е стриймвана над 1 милиард пъти в платформата Spotify.

В мемоарите си Carey призна, че е композирала “по-голямата част от песента на малката си евтина йоника”.

 

Новини