Rita Ora и Taika Waititi ще са водещи на Европейските музикални награди

Церемонията ще се състои следващия месец в Германия

25 октомври 2022
social
Снимка от BGNES

Певицата и авторка на песни Rita Ora и носителят на “Оскар” и “Грами” писател, режисьор и актьор Taika Waititi ще водят церемонията за връчване на Европейските музикални награди на MTV. Събитието ще се проведе на 13-и ноември в германския град Дюселдорф и ще бъде излъчвано на живо в над 170 държави по света. Феновете могат да гласуват за своите фаворити в 17 полово неутрални категории, както и в двете нови категории - за най-добро пълнометражно видео и най-добро изпълнение в метавселената, до 9-и ноември.  

Ora беше водеща на церемонията и през 2017 г., когато имаше няколко номинации и получи специалната награда “Силата на музиката”. 

Филмът на Waititi “Джоджо Заека” му донесе “Оскар” за адаптиран сценарий. Лентата получи и номинация за “Златен глобус” в категорията за мюзикъл или комедия и спечели “Грами” за най-добър саундтрак. Waititi е режисьор на филмите на Marvel “Тор: Рагнарок” и последния “Тор: Любов и гръмотевици”, който получи унищожителни рецензии не само от критиката, но и от феновете на комиксовата киновселена. 

Ora и Waititi са двойка в живота и наскоро се заговори, че са сключили брак на тайна церемонията. Двамата казват в съвместно изявление, че много се вълнуват да бъдат домакини на наградната церемония, която ще почете най-добрите музиканти и изпълнения от целия свят. Те обещаха много забавни изненади, фантастична мода, комедия и страхотна музика.

 

Новини