The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Вдигат още по-висока статуя на Христос в Бразилия
Вдигат още по-висока статуя на Христос в Бразилия
Снимка: pixabay.com
Вдигат още по-висока статуя на Христос в Бразилия Неделя, 11.04.2021 г., 09:23 ч. Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, един от символите на Бразилия, е висока 38 м и е открита през октомври 1931 г.

Малък град в Южна Бразилия строи нова гигантска статуя на Христос, която ще е по-висока от издигащата се над Рио де Жанейро на хълма Корковадо.

Изграждането на статуята, чиито ръце и крака бяха прикрепени тази седмица, започна през 2019 г. в Енкантадо, град с 22 000 жители, разположен на 144 км от Порто Алегри в щата Рио Гранди до Сул.

Работата по издигането на статуята трябва да завърши до края на годината, казват от Асоциацията на приятелите на Христос, която координира проекта.

Статуята на Христос Закрилника на Енкантадо ще е висока с постамента 43 метра, което ще я нареди на трето място по височина в света. Размахът на ръцете на статуята е 36 метра.

Монументът ще има вътрешен асансьор и панорамна тераса. Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, един от символите на Бразилия, е висока 38 м и е открита през октомври 1931 г.

Коментари