Великобритания избра коледния си музикален хит

Изпълнителите влязоха в историята

25 декември 2021
social
Снимка от twitter

За четвърта поредна година семейният дует LadBaby е на върха на британската класация за сингли в нейното коледно издание.

Тяхната благотворителна песен със забавното заглавие "Sausage Rolls For Everyone" е с участието на мегазвездите Ed Sheeran и Elton John, и е преработка на тяхното музикално предложение за празничния сезон "Merry Christmas".

За първи път в 70-годишната история на британската класация един и същи изпълнител оглавява коледното издание в четири последователни години.

LadBaby включва популярния британски влогър Mark Hoyle и съпругата му Roxanne. Двамата оглавиха чарта за първи път през 2018 г. с песента "We Built This City". На следващата година отново бяха на върха с "I Love Sausage Rolls", а миналата година коледният им номер 1 се казваше "Don’t Stop Me Eatin’".

"Sausage Rolls For Everyone" регистрира 136 000 продажби, от които 85% в дигитален формат. Приходите от песента ще бъдат дарени на хранителна банка, която осигурява храна за нуждаещите се.

“Благодарим на страхотната британска публика, на всеки един човек в страната, който е изтеглил или стриймвал тази песен през последната седмица. Вие сте истински легенди", се казва в изявление на LadBaby. "Благодарим ви, че помогнахте да съберем пари и да привлечем вниманието към "Trussell Trust", хранителните банки във Великобритания, които помагат с храна на 14 милиона души в страната, които живеят в бедност. Нямаше да се справим без вас", добавят изпълнителите.

Звездите от социалните мрежи изравниха резултата на Beatles и Spice Girls миналата година, когато оглавиха класацията на Коледа, но тази година вече подобриха постижението на известните британски групи.

Новият сингъл на LadBaby победи Ed Sheeran и Elton John с тяхното изпълнение "Merry Christmas", което остана на второ място, следвано от класиките на Wham! "Last Christmas" и на Mariah Carey "All I Want For Christmas". Топ 5 завършва с The Kunts и тяхното протестно изпълнение, насочено срещу премиера на Великобритания Борис Джонсън "Boris Johnson Is STILL A F*****g C**t".

На първо място в коледното издание на класацията за албуми е Adele с нейния запис "30", който вече пета седмица е на върха. Това е втори коледен номер 1 албум за британската мегазвезда. Тя беше начело на подреждането и през 2015 г. с третия си албум "25".

Новини