Майката на Britney Spears е доволна от решението на бившия си съпруг

Късно снощи стана ясно, че Jamie Spears е готов да се оттегли от позицията на попечител над 39-годишната певица

13 август 2021
social
Снимка от БТА

Майката на Britney Spears е доволна от решението на бившия си съпруг да се оттегли от позицията на попечител на дъщеря им. 

В четвъртък Jamie Spears подаде документи, с които заявява, че не възразява да бъдат прекратени задълженията му като настойник на 39-годишната му дъщеря. Неговият адвокат заяви от своя страна, че "няма реални основания" Jamie да се оттегли и е бил "непрестанно цел на неоправдани атаки". В същото време обаче бащата не вярва, че "публичната битка с дъщеря му ще бъде в неин интерес". Засега не е известно кога реално изразеното намерение на Spears ще влезе в сила.

Адвокатът на поп звездата заяви, че това е "голяма победа за Britney Spears и още една стъпка към справедливостта".

Новината е била приета с радост от майката на певицата. Адвокатът на Lynne заяви, че тя се е съгласила с попечителството преди почти три години, за да защити дъщеря си, но е постигнала целите, които си е поставила и повече няма да коментира ситуацията. 

Lynne и Jamie се разведоха през 2002 г. след 26 години заедно.

В социалните мрежи знаменитости и фенове побързаха да поздравят Britney след появата на новината късно снощи и да изразят задоволството си от развитието на казуса, който дори предизвика кампании в подкрепа на звездата под мотото “FreeBritney”.

Paris Hilton написа: "Много се радвам да чуя тази новина. Това трябваше да се случи много отдавна, но съм щастлива, че Britney е на път отново да бъде свободна. Изпращам ти много любов”. Коментар на Cher в Twitter гласи: "Ако бях на мястото на Brit бих наела разследващ счетоводител. Не бих могла да бъда по-щастлива за нея”. 

Попечителството над Britney беше постановено през 2008 г., след като тя получи тежка нервна криза. През последните няколко години тя започна съдебна битка с баща си, за да си върне контрола над живота си. 

Новини