Прочване за сексуалните фантазии на хората

"Интернет и телевизията популяризират такива взаимоотношения и те все повече интригуват хората"

14 ноември 2020
social
Снимка от pixabay.com

В проучване, в което са участвали 822 американци с моногамни връзки, били установени техните сексуални фантазии и намерения да ги реализират.

Според резултатите от него 1/3 от партньрите фантазират сексуално отворени отношения с други двойки или партньори едновременно. От тази 1/3 повечето искат да сбъднат желанието си поне веднъж.

Други данни за уговорени немоногамни връзки показват, че 4-5% от хората са в отворени отношения, а повече от 20% вече са имали такива.

Резултатите от проучването показват, че 32.6% от участниците в него описанието на сексуално отворената връзка е част от любимата им сексуална фантазия за всички времена. Още по-изненадващо е, че 80% от тази 1/3 заявяват, че искат да осъществят своята фантазия в бъдеще.

"Интернет и телевизията популяризират такива взаимоотношения и те все повече интригуват хората", коментира ръководителят на проекта д-р Морс.

Официалната дефиниция на полиаморията е интимни отношения с множество партньори със знанието и съгласието на всеки едни от тях. Тя се различава от полигамията по това, че отношенията с трети страни не включват брак.

Новини