Blue със свеж нов сингъл “Heart & Soul”

Групата ще издаде нов албум в края на месеца

05 октомври 2022
social
Снимка от facebook

Blue се насочиха директно към сърцата и душите на феновете с новия си сингъл “Heart & Soul”. 

Един от авторите на песента е британският певец и продуцент MNEK, а от групата признават, че са големи почитатели на работата му. Изглежда възхищението е било взаимно, защото когато се свързали с него с предложение да им помогне за новия албум, той им казал, че има точно песен за тях.

Композицията е част от новия албум на Blue със същото заглавие и демонстрира свежо и динамично съвременно звучене на британската група, сформирана през 2000 г. Те вече пуснаха синглите “Haven’t Found You Yet” (кавър на “Dance With Me” на 112) и “Magnetic”.

Пред Retro Pop групата разказа за завръщането си. “С наближаването на 20-ата ни годишнина искахме да направим нещо ново и специално за феновете, макар че нямахме планове за цял албум, по-скоро само за сингъл или мини-колекция”, обяснява Duncan James. “Опитахме да го осъществим преди няколко години, но тогава, заради пандемията, не се получи”. 

През декември Blue ще се има концерти на големи арени във Великобритания в подкрепа на новия си проект. За срещите с феновете Simon Webbe каза: “Много се вълнувам за цялата тази носталгия, която ще излъчва тълпата за старите песни, с които ще ги върнем назад във времето, както и за това да направим страхотно шоу, с което да покажем, че продължаваме да влагаме страст в това, което правим. Все още изпитваме същото вълнение от изпълненията на живо, както в началото. Дори когато си уморен, когато излезеш на сцената и запееш песни от преди 20 години, които хората продължават да обичат, усещането е невероятно. След шоуто винаги казвам на другите “Имаме една съвсем не лоша работа, нали момчета?”. 

 

Новини