H.E.R. влиза в ролята на Бел в нова продукция по "Красавицата и Звяра"

Поводът е 30 години на първата анимация с номинация за "Оскар" за най-добър филм

21 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Певицата и авторка на песни H.E.R. става принцеса на Disney. Носителката на “Грами” и “Оскар” е избрана да изпълни ролята на Бел в специална екранизация на “Красавицата и Звяра” за американската телевизия ABC, с която ще бъде отбелязана 30-ата годишнина на класическата анимация на Disney. Това ще бъде първият път, когато героинята ще бъде изпълнена от жена с афро-филипински произход.

Специалното издание на приказката с музикални изпълнения ще бъде заснето пред публика в студиата на Disney и ще се излъчи на 15-и декември.

Изпълнителен продуцент е Jon M. Chu, а режисьор е Hamish Hamilton.

Тази година се навършват 30 години, откакто през 1992 г. “Красавицата и Звяра” стана първата анимация в историята с номинация за “Оскар” за най-добър филм. Продукцията спечели наградите на Академията в категориите за най-добра оригинална песен и най-добър саундтрак. 

ABC продуцираха подобно специално предаване и по “Малката русалка” на 5 ноември 2019 г., в което Auli'i Cravalho (“Моана”) влезе в ролята на Ариел, а Queen Latifah беше Урсула. 

Междувременно от Disney продължават работа по игрална версия на “Малката русалка”, в която в Ариел се превъплъщава певицата и актриса Halle Bailey.  




Новини